گزارش اخیر DMCC نشان میدهد که امارات متحده عربی به یکی از مهمترین قطبهای تجارت طلا در سالهای آینده تبدیل خواهد شد.
این موقعیت با جهش امارات متحده عربی به بریتانیا در سال 2023 برای تبدیل شدن به دومین مرکز بزرگ تجارت طلا در سراسر جهان، با بیش از 129 میلیارد دلار در کل تجارت و افزایش 36 درصدی نسبت به سال گذشته، تقویت شد.
این گزارش بینشهای کلیدی را در مورد وضعیت فعلی بازارهای جهانی طلا و نقره ارائه میکند و در عین حال چالشهای ژئوپلیتیکی در جهان را برجسته میکند. این تحریمها شامل تحریمهایی علیه روسیه است که اقتصاد مالی جهانی را متزلزل کرده است و کشورهای سراسر جهان را وادار به تجدیدنظر در اتکای خود به دلار آمریکا و ایمنی ذخایر طلای خود کرده است.
به همین دلیل، بانکهای مرکزی در سراسر جهان فعالیتهای خرید طلای خود را افزایش دادهاند و شمشهای ذخیره شده در ایالات متحده را برای تنوع بخشیدن به دلار به کشور بازگرداندهاند، حتی برخی از آنها از طلا به جای دلار آمریکا در معاملات تجاری استفاده میکنند. این تغییر قیمت طلا را به سطوح بیسابقهای سوق میدهد و اثر قابل توجهی را در سراسر اقتصاد جهانی ایجاد میکند.
امارات متحده عربی با ظهور به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی فلزات گرانبها، استفاده از موقعیت استراتژیک، چارچوب نظارتی قوی و زیرساختهای پیشرفته برای ایجاد پل بین شرق و غرب و تغییر شکل تجارت طلا، به این چالش ها پاسخ میدهد.
این گزارش همچنین به بررسی اهمیت روزافزون نوآوری های تکنولوژیکی در بازار فلزات گرانبها میپردازد. از اکتشاف مبتنی بر هوش مصنوعی و تکنیکهای استخراج مستقل گرفته تا سیستمهای ردیابی مبتنی بر بلاک چین و محصولات سرمایهگذاری طلای دیجیتال، فناوری نقش مهمی در شکلدهی مجدد نحوه تامین، تجارت و سرمایهگذاری طلا دارد.
این گزارش همچنین تعدادی از توصیههای مهم را برای دولتها و کسبوکارها در جهت کمک به پیشبرد تکامل صنعت و شکلدهی مرحله بعدی رشد آن تشریح میکند:
– افزایش شفافیت و مقررات: دولتها، مبادلات و پالایشگاهها میبایست اقدامات منشأ طلا را تقویت کرده و شفافیت بیشتری را تضمین کنند.
– تسهیل آزادسازی تجارت: کاهش تعرفهها و رفع موانع گمرکی برای مبارزه با قاچاق، افزایش نقدینگی و بهبود کشف قیمت.
– حمایت از رسمیسازی ASGM: به جای ممنوعیت طلای ASGM، میبایست تأمین مالی هدفمند، آموزش و دسترسی به بازارهای رسمی برای بهبود ایمنی، استانداردهای زیستمحیطی و توسعه اقتصادی و در عین حال مهار قاچاق ارائه شود.
– سرمایه گذاری در هوش مصنوعی و فناوری: معدنچیان میبایست روی هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته برای کاهش هزینهها و بهبود تولید و ارتقای استانداردهای ESG سرمایه گذاری کنند. استفاده از فناوری همچنین میتواند به استخراج کنندگان صنعتگر کمک کند تا استفاده از جیوه را حذف کنند.
– تقویت نوآوری دیجیتال و دسترسی به بازارهای نوظهور: شرکتهای سرمایهگذاری و فینتکها باید محصولات دیجیتالی را توسعه دهند که این موضوع سرمایهگذاران کوچک و جوان در بازارهای نوظهور را قادر میسازد به تجارت طلا دسترسی پیدا کنند و مشارکت در بازار را گسترش دهند.
– ایجاد استانداردهای جهانی برای راه حل های دیجیتال و بلاک چین: شرکت کنندگان در صنعت باید برای ایجاد استانداردهای جهانی برای محصولات طلای دیجیتال و سیستم های بلاک چین برای بهبود شفافیت، حذف تناقضات قیمت گذاری و کاهش اتکا به محصولات مشتق، همکاری کنند.