ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس منطقه تجارت آزاد 2.4 تریلیون دلاری ایجاد می کنند
- فروردین 15, 1403
- 1:58 ق.ظ
- بدون نظر
ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس (GCC) مذاکرات خود را در مورد توافقنامه تجارت آزاد (FTA) برای ایجاد یکی از بزرگترین مناطق تجارت آزاد جهان به ارزش 2.4 تریلیون دلار آغاز خواهند کرد.
جاسم محمد البودایوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه، پیمانی را برای ادامه مذاکرات امضا کردند.
شورای همکاری خلیج فارس متشکل از امارات، عربستان سعودی، بحرین، قطر، کویت و عمان است.
بولات در برنامه پیام رسان X گفت: این توافقنامه تجارت کالا و خدمات را آزاد می کند، سرمایه گذاری ها و تجارت را تسهیل می کند و تجارت کشورمان با منطقه و سرمایه گذاری در کشورمان را از منطقه خلیج فارس به سطوح بسیار بالاتر افزایش می دهد.
بولات گفت که مذاکرات آزاد تجاری در اسرع وقت تکمیل خواهد شد.
البودایوی در بیانیه جداگانه ای گفت که آغاز مذاکرات آزادسازی تجارت آزاد نشان دهنده مشارکت قوی و استراتژیک بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه است. او گفت که این اقدام نشان دهنده همکاری موفق بین شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه در زمینه های مختلف از جمله بازرگانی، اقتصادی و مالی است.
البودایوی افزود که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به طور فعال در حال مذاکره برای قراردادهای تجارت آزاد با سایر کشورها هستند تا فرصت های تجاری را باز کنند، همکاری های اقتصادی منطقه ای و جهانی را ارتقا دهند و بازارهای قوی برای کالاها و خدمات ارائه شده توسط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ایجاد کنند.
در دسامبر سال گذشته، کره جنوبی و شورای همکاری خلیج فارس توافقنامه تجارت آزاد را امضا کردند. مذاکرات بین این بلوک و هند و چین نیز در حال انجام است.
مذاکرات بین شورای همکاری خلیج فارس و بریتانیا برای آزادسازی تجارت آزاد که از سال 2022 ادامه دارد، در آستانه ورود به دور هفتم است، در حالی که مذاکرات با اتحادیه اروپا از سال 1990 در حال انجام است.
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز معاملات تجاری جداگانه ای را دنبال کرده اند. به عنوان مثال، امارات با تعدادی از کشورها از جمله هند، ترکیه، اندونزی، کنیا و کامبوج موافقت نامه امضا کرده است.
هفته گذشته، ترکیه و بریتانیا مذاکرات تجاری جدیدی را با هدف قرار دادن بخش خدمات به عنوان بخشی از هرگونه قرارداد جدید آغاز کردند.
دو کشور قصد دارند توافق تجاری فعلی خود را که در دهه 1990 مورد مذاکره قرار گرفت و علیرغم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال 2020 باقی ماند، افزایش دهند.